preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Vladislavci

Login

anketa
Koje godišnje doba najviše volite?

Himna škole

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Vrijeme
Zadruga

TV program

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 10. 2011.

Ukupno: 78816
Ovaj mjesec: 111
Ovaj tjedan: 11
Danas: 11
Mato Lovrak

Školska kuhinja

Rasporedi

Korisni linkovi

 

Razum se obogaćuje primanjem, a srce davanjem.

 

Predavanje za učenike 4. i 5. razreda
Marija Poje / datum: 6. 12. 2021. 09:30

Dana 3.12. 2021. predstavnica Odjela prevencije Policijske uprave Osječko-baranjske je održala predavanje za učenike 4. i 5. razreda s temom BICIKLIRAJMO BIKLISTIČKOM.       

Budući da većina učenika sudjeluje u prometu na cesti  kao vozači bicikla, pojavila se potreba za intenzivnijim provođenjem aktivnosti koje proizlaze iz projekta vezanog uz bicikliste.

Dvije osnovne značajke ovoga projekta su:

- podizanje razine sigurnosti biciklista u cestovnom prometu i razine svijesti o posljedicama neodgovorne i nesmotrene vožnje,

 - upoznavanje vlasnika bicikala za potrebom i nužnosti korištenja sigurnosnih  elemenata radi sprječavanja krađa bicikala.

         Zahvaljujemo predstavnicima PU Osječko- baranjske na suradnji.


[OPŠIRNIJE]Donacija računala
Marija Poje / datum: 29. 11. 2021. 08:32

Dana 25. listopada 2021. godine uputili smo zamolbu Privrednoj banci Zagreb za donaciju računala. Odobrili su nam donaciju od 15 stolnih računala i 5 prijenosnih računala na čemu im iskreno zahvaljujemo. Donirana računala postavit ćemo u učionicu 3. razreda  kako bi ih učenici  mogli koristiti u nastavi i kroz izvannastavnu aktivnost Digitalna igraonica.

Računala smo dobili 26. studenoga 2021. godine. Prijevoz iz Zagreba je organizirao načelnik Općine Vladislavci, gosp. Marjan Tomas, kome od srca zahvaljujemo na suradnji te kontinuiranoj pomoći u radu.


[OPŠIRNIJE]Predavanje za učitelje i stručne suradnike
Marija Poje / datum: 23. 11. 2021. 10:43

Nakon inicijalnih radionica održanih krajem 2019. i početkom 2020. godine, u petak, 19. studenoga 2021. godine, u  sklopu druge faze CARNET-ovog programa : „e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće“ održano je prvo predavanje za učitelje: Kako izraditi e-portfolio?

Program se sastoji od oko 60 različitih obrazovnih sadržaja (radionica uživo i virtualno), webinara i e-tečajeva, kao i EduBlica.  


[OPŠIRNIJE]Biosigurnost i biozaštita
Marija Poje / datum: 20. 11. 2021. 17:24

Ove školske godine u našoj školi učiteljica Marijeta Gal s učenicima 7. razreda provodi novu Izvannastavnu aktivnost pod nazivom Biosigurnost i biozaštita. Kroz protekla dva mjeseca učenici su obradili  neke od tema koje podrazumijevaju Biosigurnost i bozaštitu. Naučili su što su mikroorganizmi, s naglaskom na patogene mikroorganizme, načine njihova širenja kao i posljedice koje mogu ostaviti na naš organizam. Kroz niz serijala „Čudovišta u meni“, učenici su vidjeli konkretne primjere na koje bakterije, virusi, paraziti pa čak i strana tijela u organizmu čovjeka mogu izazvati bolesti, ali i ostaviti posljedice. Učenici su na temelju pogledanih epizoda stvarali umne mape koje su potom objedinili na veliki plakat na kojemu možete upoznati Iana, Tristana, Tylera i Sue te uzročnike njihovih bolesti, simptome, načine liječenja, ali i posljedice koje su ostavile na organizam.


[OPŠIRNIJE]Ulazak u školu od danas uz posebne mjere
Tomislav Krizmanić / datum: 16. 11. 2021. 17:55

Na ulazu u školu danas je moguće pročitati obavijest koju donosi naš osnivač, Osječko-baranjska županija, a u skladu s odlukom Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom.

Naime, sve osobe koje od danas dolaze u školu obvezne su dokazati da su testirane na virus SARS-CoV-2, odnosno da su cijepljene ili preboljele bolest COVID-19, predočenjem EU digitalne COVID potvrde ili predočenjem drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.

Osobe koje odbiju predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, ne mogu ulaziti i boraviti u školi.

O tome koji su još valjani dokazi ili na koga se obavijest ne odnosi možete pročitati OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava učenika osmih razreda u Vukovaru
Tomislav Krizmanić / datum: 15. 11. 2021. 21:14

U sklopu projekta: Posjet učenika osmih razreda Vukovaru, danas su naši osmaši u pratnji svoje razrednice Ivane Miočević posjetili Vukovar- grad heroj.

Osim što su posjetili memorijalna mjesta na širem području grada gdje su se upoznali s događajima koji su se odigrali ratne 1991. godine, učenici su imali priliku učiti o vrijednostima Domovinskog rata i značenju Bitke za Vukovar u obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti suvremene Republike Hrvatske. Također, upoznali su se i  s demokratskim procesima koji su doveli do stvaranja suverene i samostalne Republike Hrvatske te kako je ona obranjena u nametnutome ratu.

Na slikama koje možete vidjeti OVDJE, primijetit ćete i da su naši učenici imali čast upoznati se s hrvatskim generalima koji su istoga dana došli na Memorijalno groblje žrtava domovinskog rata kako bi u miru i molitvi iskazali počast svim žrtvama rata u Vukovaru.

U današnjim RTL vijestima (18:30h) možete pogledati prilog o našim učenicima u Vukovaru, a možete ga pogledati i OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova
Marija Poje / datum: 12. 11. 2021. 18:21

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio 

Odluku o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova

           Obveza iz točke I. Odluke odnosi se i na sve posjetitelje koji dolaze u službene prostorije, uključujući i roditelje, osim u slučajevima i za osobe iz točke IX. Odluke.                                   

                                   DOKUMENT


[OPŠIRNIJE]Natjecanje Dabar
Marija Poje / datum: 12. 11. 2021. 17:51

Dabar je međunarodno natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učenicima osnovnih i srednjih škola, njihovim učiteljima i u široj javnosti. Zadaci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata te razvoj različitih strategija rješavanja.

Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga “Suradnici u učenju”, Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku CARNET-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Natjecanje se organizira u 5 kategorija, a učenici rješavaju 12 zadataka uz vremensko ograničenje od 40 minuta.

Učenici naše škole uključili su se i ove godine u ovo natjecanje. Razredna je nastava sudjelovala 10. studenoga, a učenici predmetne nastave pridružili su se online.

Želimo im dobre rezultate, a uspjeh su već pokazali sudjelovanjem.

Sve je organizirala i vodila učiteljica Martina Cindrić.

 


[OPŠIRNIJE]ODRŽAVANJE NASTAVE - OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE
Marija Poje / datum: 12. 11. 2021. 17:41

Obavještavamo sve učenike i roditelje da se nastava od ponedjeljka 15. studenoga 2021. g. održava u školi,  prema modelu A .

EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Podsjećamo na  dopune epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a u vezi obveze nošenja maski i za vrijeme nastave, za sve učenike 5. do 8. razreda. Molimo učenike da se istih pridržavaju.


[OPŠIRNIJE]NOVE UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.
Marija Poje / datum: 7. 11. 2021. 08:37

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja
objavili su 5. 11. 2021. dopune UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI
2021./2022.

DOKUMENT

Svi učenici, djelatnici i posjetitelji škole dužni su se pridržavati navedenih mjera.  

Roditelji učenika koji zbog zdravstvenih razloga traže izuzeće od nošenja maske za svoje dijete trebaju potvrdu liječnika školske medicine.


[OPŠIRNIJE]ODRŽAVANJE NASTAVE - OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE
Marija Poje / datum: 5. 11. 2021. 14:10

Dragi učenici i roditelji!

Zbog složene epidemiološke situacije u našoj županiji te kako bismo smanjili mogućnost prijenosa virusa koji uzrokuje bolest COVID-19 i tako zaštitili sebe i druge, nastava će se u OŠ Mate Lovraka, Vladislavci od 8. studenoga održavati po modelu B (mješoviti oblik nastave) na sljedeći način:

Za učenike 1. do 4. razreda nastava se održava u školi (Model A)

Za učenike 5. do 8. razreda:

               -od 8. studenog do 12. studenoga 2021. održava se  nastava na daljinu (Model C)

Nastava na daljinu će se odvijati preko platforme Teams, prema rasporedu sati za taj tjedan, u realnom vremenu. Rok za predaju zadataka je isti dan, do 24.00 sata (osim u slučaju izrade projekata ili zadataka koje zahtijevaju duže vrijeme rada). Učenici  predaju zadatke u Assignments-u platforme Teams.  Komunikacija s učenicima/roditeljima je od 8.00 do 16.00 sati.

Molim učenike da odgovorno pristupe pohađanju nastave i izvršavanju svojih radnih obveza.

 

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima - cijepljenje učenika
Marija Poje / datum: 5. 11. 2021. 13:55

 Poštovani roditelji,

pod OPŠIRNIJE se nalazi obavijest o Covid cijepljenju školske djece.

Zainteresirani roditelji trebaju nazvati radi narudžbe  na  telefonski broj ambulante 815-118.

 


[OPŠIRNIJE]Europske oznake kvalitete
Marija Poje / datum: 2. 11. 2021. 08:34

Ovih dana eTwinning zajednica podijelila je najboljim projektima u Europi najviša priznanja – Europsku oznaku kvalitete. Projekti u kojem su sudjelovali učenici 3.azreda i učiteljica Martina Cindrić (Dan jabuka, I keep my health, 100. dan škole, Dan ružičastih majica te  The beauty of reading) prepoznati su na najvišem europskom nivou što potvrđuje kvalitetu rada naše škole.

Pod OPŠIRNIJE možete pogledati popis svih nagrađenih škola (učitelja), vrtića...

                                      ČESTITAMO na ostvarenom uspjehu!!!!


[OPŠIRNIJE]ODRŽAVANJE NASTAVE - OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE
Marija Poje / datum: 28. 10. 2021. 13:58

Dragi učenici i roditelji!

Zbog sve složenije epidemiološke situacije u našoj županiji, te kako bismo smanjili mogućnost prijenosa virusa koji uzrokuje bolest COVID-19 i tako zaštitili sebe i druge, nastava će se u OŠ Mate Lovraka, Vladislavci nakon jesenskog odmora za učenike (2. i 3. studenoga 2021.)

održavati na daljinu (online ) dana  4. i 5. studenog 2021. godine.

Od dana 8.11.2021. godine nastava će se izvoditi uživo, u školi. U slučaju promjena bit ćete obaviješteni.

Molim učenike da odgovorno pristupe pohađanju nastave i izvršavanju svojih radnih obveza.

            Budimo odgovorni i čuvajmo svoje i zdravlje drugih!


[OPŠIRNIJE]Europski tjedan programiranja
Marija Poje / datum: 25. 10. 2021. 12:54

Jeste li kada željeli napraviti svoju utrku robotima? Zajedno s našim mBotima i povodom Europskog tjedna programiranja, učenici 5. razreda s učiteljem Krunoslavom Štefanekom proveli su na Robotici malo natjecanje. Učenici su sami dogovorili stazu između stolova u učionici, a onda se upustili u 2 sata programiranja kako bi podesili svoje male "bolide" da pobjede ostatak konkurencije. Osmišljavanje plana, izvedbe, prijenos ideje na računalo, a i sam način rada "osmisli-izvedi-poboljšaj" ih je tako smjestio u svakodnevne probleme ljudi koji se bave tim poslom. 

Pobjednik utrke bio je učenik 5.razreda, Mateo Čančar.

                                    Čestitamo!!

 


[OPŠIRNIJE]Dani kruha
Tomislav Krizmanić / datum: 22. 10. 2021. 17:57

Danas smo u našoj školi već tradicionalno obilježili Dane kruha i zahvalnosti za sve darove koje smo primili u protekloj godini. Iako nam je prvotna želja bila da ovaj dan obilježimo svi zajedno u molitvi s našim župnikom Petrom Ćorlukom ispred naše škole i tako doskočimo epidemiološkoj situaciji izazvanoj korona virusom, današnje kišovito vrijeme nas je u tome spriječilo pa su učenici Dane kruha obilježili uz molitvu, razgovor i blagovanje u svojim razredima. Dakako da sve skupa ne bi bilo tako lijepo i svečano te za dječji stomak ukusno da nije bilo onih koji su pripremili različite krušne proizvode. Poštovani roditelji i svi ostali koji ste na bilo koji način iskazali trud i suradnju oko obilježavanja Dana kruha – veliko vam HVALA.

Slike obilježavanja Dana kruha možete pogledati OVDJE.  


[OPŠIRNIJE]Dan jabuka i kuhara
Marija Poje / datum: 21. 10. 2021. 13:41

I ove godine učenici 3. razreda s učiteljicom Martinom Cindrić su 20. listopada obilježili Dan jabuka. Uključili su se u e Twinning projekt Dan jabuka 2021. i proveli razne aktivnosti.

Razvijali digitalne vještine praveći plakate u alatu Canva te ih objavili na ploči u Linoit-u.

Bilo je tu i matematike s jabukama, očitavanjem QR kodova rješavali su zadatke s jabukama, vježbali zbrajanje troznamenkastih brojeva te grafičko prikazivanje. Odigrali su razne igre s matematičkom procjenom te razvrstavali jabuke po vrstama.

Kako svaki projekt uči i životnim vještinama, vježbali su guljenje jabuka, a potom se natjecali u guljenju. Uz Dan jabuka obilježili su i Dan kuhara pa su kao pravi kuhari napisali recept, pekli jabuke u tijestu i palačinke s jabukama. Integriranim danom, pod satom likovne kulture su crtali jabuke te pisali priče o jabukama na satu hrvatskog jezika.

Za kraj su provjerili znanje Kahoot kvizom, a potom obišli ostale učenike škole i obavijestili ih što obilježavaju te zaigrali kviz.

Naše aktivnosti možete pogledati u video zapisu OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Edukacija u području zaštite i spašavanja
Marija Poje / datum: 19. 10. 2021. 10:36

Dana 19. listopada 2021. godine predstavnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek održali su edukaciju u području zaštite i spašavanja te opasnosti od mina za učenike 3. i 4. razreda djece.

Cilj je upoznati djecu, kroz animiranu prezentaciju i uz njihovo aktivno sudjelovanje, s  jedinstvenim europskim brojem za hitne službe 112, s ulogom žurnih službi (vatrogasci, policija, hitna pomoć, HGSS), poučiti ih kako postupati u slučaju da ih  zatekne požar, potres, poplava, druge nepogode ili akcidenti te postupanja u slučaju  pronalaska minsko eksplozivnih sredstava.

U edukaciji su, uz djelatnike Područnog ureda civilne zaštite Osijek, sudjelovali predstavnik policije i predstavnik DVD-a Vladislavci.

     Zahvaljujemo na suradnji!


[OPŠIRNIJE]Tjedan školskog doručka - POVRĆE
Tomislav Krizmanić / datum: 16. 10. 2021. 22:07

Kao što je knjižničarka na zamjeni, gospođa Tihana Perić, lijepo objasnila u prethodnim vijestima, prošli smo tjedan, ukratko rečeno, "brijali" na povrće. Kao i uvijek, učenici su uživali u različitim aktivnostima koje su im približile važnost zdravog, raznovrsnog i raznobojnog doručka dok su pojedinI otišli i korak dalje te su s pojedinom paprikom, graškom, mrkvom, špinatom, krumpirom ili bobom ostvarili, ako ne prvi kontakt, onda odnos koji stremi prema pravom prijateljstvu.

Tablica ispod pokazuje naš prošlotjedni meni koji je naša nezamjenjiva kuharica Ivana svakodnevno obogatila nekom vrstom povrća. Slike pogledajte OVDJE.

Nakon svakog obroka, učenici su ispunjavali anketni listić (slika ispod). Obrok koji dobije najviše pozitivnih recenzija bit će uvršten u naš tjedni jelovnik.

Osim dnevnog menija obogaćenog povrćem, sve dodatne aktivnosti koje su učenici imali o zadanoj temi pogledajte u tablici ispod. Slike pogledajte OVDJE.

Slikovni rječnik koji su izradili učenici 2. razreda pogledajte OVDJE.

Veliko hvala svima koji su na bilo koji način pridonijeli u organizaciji i realizaciji svih aktivnosti ovog zaista zanimljivog tjedna. Na poseban način hvala našoj kuharici Ivani koja je upoznala i stoički izdržala totalnu ofanzivu. U videozapisu ispod pogledajte intervju koji su s kuharicom Ivanom radili mladi članovi WebTeam-a i saznajte neke od njezinih favorita iz kuhinje. 


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan bijelog štapa
Marija Poje / datum: 15. 10. 2021. 13:47

Aktivnosti koje su učenici 3. razreda s učiteljicom Martinom Cindrić proveli  kako bi obilježili Međunarodni dan bijelog štapa, 15.10.2021., pogledajte OVDJE

Objavljeno u  Školskom portalu.


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima i učenicima 5., 7. i 8. razreda
Marija Poje / datum: 14. 10. 2021. 10:04


[OPŠIRNIJE]Školski portal - radovi učenika 3. razreda
Marija Poje / datum: 14. 10. 2021. 09:08

Učenici 3. razreda s učiteljicom Martinom Cindrić su proveli praktični rad kojim su naučili što je plan mjesta, tlocrt i zemljovid. Osim toga,  naučili su snalaziti se u prostoru pomoću strana svijeta, usvojili su ishod tumačenja planova mjesta te karti. Kako bi shvatili nastajanje karti, maketa i tlocrta, odlučili su se za praktičnu izradu te tako povezali i likovnu kulturu. Proučili su Google Earthom našu općinu, a zatim  izradili maketu mjesta Vladislavaca.

Nakon opisivanja odnosa mase i prostora učenici trećeg razreda su trebali pokazati kreativnost i originalnost pri modeliranju na tlocrtu, a na kraju se i vrednovati.

Objavljeno na Školskom portalu:https://www.skolskiportal.hr/sadrzaj/iz-skolskog-svijeta/prakticnim-radom-naucili-o-planu-mjesta-tlocrtu-i-zemljovidu/?fbclid=IwAR1aixuTht6nM6QvFxd8cx0N15jcoDlu5s6Z11rdNqF-kjGL9S8Lea8KFLI

                        Čestitamo na kreativnosti !


[OPŠIRNIJE]Tjedan školskog doručka
Marija Poje / datum: 11. 10. 2021. 09:52

Doručak je za školarce najvažniji obrok u danu, a kako su škole mjesto gdje se svaki dan poslužuju tisuće doručaka, od 2020. godine svakog se listopada, uoči Svjetskog dana hrane, slavi nacionalni Tjedan školskog doručka. Poražavajući rezultati istraživanja pokazuju da u Hrvatskoj samo jedno od petero djece u dobi od 8 godina svakodnevno konzumira povrće pa je ove godine Tjedan školskog doručka posvećen povrću.

Pravilna prehrana i adekvatna tjelesna aktivnost ključni su za pravilan rast, razvoj i zdravlje djece i mladih. Zdrave prehrambene navike koje djeca steknu u ranom djetinjstvu utječu i na način prehrane tijekom cijeloga života. Prehrana školskog djeteta, koja uključuje organiziranu školsku prehranu, treba biti i sastavni dio odgojno-obrazovnog procesa.

Povrtni školski doručak smo shvatili kao priliku da učenici započnu dan zdravim obrokom, isprobaju nešto novo te da uče i istražuju o važnosti konzumacije povrća uz druženje i zabavu. Uvođenjem raznolikog povrća na školski jelovnik, uključivanje učenika u ocjenjivanje, intervjuiranje naše vrijedne školske kuharice, proučavanje porijekla povrća, spravljanje povrtnih jela, predavanja na temu pravilne prehrane te izrada brošura i edukativnih materijala samo su neki od načina na koje je naša škola dokazala da je povrću mjesto u svakom obroku pa tako i u školskom doručku.

 


[OPŠIRNIJE]eTwinning
Marija Poje / datum: 11. 10. 2021. 09:34

Učenici 3.razreda sa svojom učiteljicom Martinom Cindrić i ove godine sudjeluju u različitim eTwinning projektima. Ovih dana stizala su im razna priznanja za prošlogodišnje projekte.

Za šest projekata dobili su Nacionalnu oznaku kvalitete koja se dodjeljuje učenicima i učiteljima koji su surađivali na odličnim eTwinning projektima te postigli određenu razinu kvalitete svojom aktivnošću.

            Učiteljici i učenicima zahvaljujemo na trudu i radu te čestitamo na ostvarenim rezultatima.


[OPŠIRNIJE]Rekonstrukcija parkirališta
Marija Poje / datum: 8. 10. 2021. 13:06

Financijskim sredstvima koje je osigurala Općina Vladislavci (100 000,00 kn) i Osječko-baranjska županija rekonstruirano je  parkiralište u školskom dvorištu. Umjesto dosadašnjih šest, sada imamo na raspolaganju jedanaest parkirnih mjesta što  će  zadovoljiti potrebe korisnika škole. Riješili smo problem parkiranja, a ujedno i uredili parkirni prostor koji je bio u vrlo lošem stanju.

                Zahvaljujemo Općini Vladislavci  na kontinuiranoj suradnji i pomoći!


[OPŠIRNIJE]Dječji tjedan
Marija Poje / datum: 6. 10. 2021. 09:21

3. listopada diljem svijeta obilježava se Međunarodni dan djece. Cijeli je ovaj tjedan posvećen djeci (Dječji tjedan) kako bi se još jednom pozornost šire društvene javnosti, prije svega odraslih i onih koji donose odluke u korist djece, usmjerila na ostvarivanje prava i potreba najmlađih.

Međunarodni dan djece ujedno je i rođendan UN-ove konvencije o pravima djeteta.

U sklopu obilježavanja posjetili smo Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku i pogledali predstavu Ljepotica i zvijer. Kolnik ispred škole ukrasili smo crtežima. Plesali smo, pjevali, igrali igre na otvorenom te izradili likovne uratke čime smo pozdravili jesen.

Obilježili smo i Svjetski dan zaštite životinja čitajući razne tekstove, pjevajući pjesme, a na engleskom jeziku su i upoznali učiteljicu s plišanim životinjama.

Nastavit ćemo i dalje uživati u raznim aktivnostima.


[OPŠIRNIJE]Kampanja prikupljanja donacija „Jedan razred, jedan paket“
Marija Poje / datum: 6. 10. 2021. 08:23

Škola se prijavila za sudjelovanje u kampanji prikupljanja donacija „Jedan razred, jedan paket“ u organizaciji Crvenog križa iz Osijeka.

Cilj je da svaki učenik, odnosno razred, donese prehrambene proizvode (brašno, ulje, rižu, šećer, sol, tjesteninu, riblje i mesne  konzerve, slatki namaz – marmelada, čokolada, gotove juhe u vrećici).  Prikupljeni proizvodi pomoć su socijalno ugroženim obiteljima. Akcija će trajati u razdoblju od 8. do 15. listopada 2021. godine.

Prehrambene proizvode koje donesu učenici trebaju odložiti u kutije koje će biti postavljene u holu škole.

                                 Molim sve roditelje/učenike da se odazovu akcijji.

                                        Unaprijed zahvaljujemo!


[OPŠIRNIJE]Zdravlje
Marija Poje / datum: 4. 10. 2021. 12:25

U sklopu izvannastavne aktivnosti Domaćinstva odrađena je radionica međupredmetne teme Zdravlje. Učenici 1. razreda, sa svojom učiteljicom Mirtom Matoković, su izašli u školsko dvorište prikupiti jabuke za izradu čipsa. Učiteljica je s učenicima razgovarala o zdravim prehrambenim navikama te  ih upoznala s važnim nutritivnim svojstvima jabuka. Prikupljene jabuke su učenici 5. razreda, s učiteljicom Renatom Zuzjak, izrezali na tanke ploške i stavili u dehidrator kako bi dobili čips. Nakon sušenja, dobiveni čips su učenici međusobno podijelili te kušali svoj prvi  proizvod.

Osim spoznaje o važnosti zdrave prehrane učenici su kroz radionice naučili i rukovati kuhinjskim pomagalima.


[OPŠIRNIJE]Projekt Općine Vladislavci
Marija Poje / datum: 13. 9. 2021. 13:52

Zahvaljujući Općini Vladislavci, koja je prijavila i dobila projekt Co(i)neTworking zajednice Općine Vladislavci, učionica matematike i fizike je opremljena s interaktivnom pločom, petnaest prijenosnih računala i dva 3D printera. Prostor škole dan je Općini na korištenje te će se aktivnosti planirane u sklopu projekta provoditi u školi, ali će instaliranu opremu moći koristiti i naši učitelji i učenici.

                Čestitamo predstavnicima Općine Vladislavci na ovom, ali i svim ostalim realiziranim projektima te zahvaljujemo na pomoći, suradnji i podršci u radu škole.


[OPŠIRNIJE]Dan poštanske marke
Marija Poje / datum: 10. 9. 2021. 09:16
Učenici 8. razreda i profesorica hrvatskoj jezika Ivana Miočević obilježili su Svjetski dan poštanske marke.
Stvaranje prvih poštanskih maraka Republike Hrvatske započeto je u osvit 1991. godine, tj. godinu dana prije međunarodnog priznanja njene neovisnosti. Prva poštanska marka Republike Hrvatske pojavila se 9. rujna 1991. godine i to kao dodatna tarifa od jednog jugoslavenskog dinara za zračnu poštu Zagreb-Dubrovnik. Nadnevak, 9. rujna, slavi se od 1995. kao hrvatski Dan marke i od tada se svake godine za tu priliku izdaje prigodna poštanska marka.
U suradnji s našom knjižnjičarkom, Željkom Mađer, nastao je poučni pano na kojem svi učenici škole mogu ponoviti o pravilnom načinu slanja pisma (gdje pisati podatke primatelja, pošiljatelja, a gdje zalijepiti poštansku marku).

[OPŠIRNIJE]Hrvatski olimpijski dan (HOD)
Marija Poje / datum: 10. 9. 2021. 09:04

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD obilježava se 10. rujna, a posvećen je datumu utemeljenja HOO-a. Danas je Hrvatski olimpijski dan opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću.

Kao i svake godine u našoj školi obilježen je ovaj dan nošenjem bijelih majica, različitim sportskim igrama, a bilo je tu i likovnih uradaka.


[OPŠIRNIJE]Izmjena rasporeda vožnje
Marija Poje / datum: 7. 9. 2021. 16:10

Od sutra, 8.9.2021. prijevoz učenika putnika je isti kao i prije epidemije. Učenici putnici iz Dopsina čekaju ujutro u 7.20 sati, a učenici iz Hrastina u 7.35 sati. Odvoz učenika je prema rasporedu sati. 

Učenici trebaju nositi maske u autobusu.


[OPŠIRNIJE]Doček prvašića
Marija Poje / datum: 7. 9. 2021. 14:02

Unatoč neizvjesnosti koja je obilježila početak i ove nastavne godine, uz program koji su pripremili učenici 2. razreda, dočekali smo naše drage prvašiće. Učenicima i njihovim roditeljima se obratila ravnateljica te im je poželjela toplu dobrodošlicu. Načelnik Općine Vladislavci, Marjan Tomas je već tradicionalno  darivao naše prvašiće školskim priborom i dodatnim nastavnim materijalima (radne bilježnice, mape) kako bi ih razveselio, a roditeljima smanjio troškove školovanja. Zaželio im  je  puno uspjeha u školovanju te istaknuo važnost stjecanja znanja i obrazovanja.

Svim našim učenicima neka je sretna nastavna godina, a našim prvašićima želimo  puno radosnih trenutaka, puno znanja te da budu uspješni u svim školskim avanturama.

 


[OPŠIRNIJE]EPIDEMIOLOŠKE MJERE
Marija Poje / datum: 2. 9. 2021. 19:27

Poštovani  roditelji, dragi učenici,

pod OPŠIRNIJE možete pogledati Epidemiološke mjere za roditelje i učenike za školsku godinu 2021./2022.


[OPŠIRNIJE]Obavijest za početak nastavne godine
Marija Poje / datum: 1. 9. 2021. 18:03

Poštovani roditelji, dragi učenici,

bliži nam se početak nove školske godine, nažalost, još uvijek uz epidemiološke  mjere. Prošla školska godina nas je naučila komuniciranju na drugačiji način, bez socijalnih kontakata. Ove školske godine dozvoljeno je održavanje individualnih razgovora i roditeljskih sastanaka u prostorima škole, uz nošenje maski i održavanje distance. Nastava počinje u prostorima škole, ali i dalje uz  mjere i preporuke izdane od HZJZ-a kojih se trebamo pridržavati. Molimo  Vas da s djecom razgovarate o mjerama i uputama te da ih potičete da se i u svakodnevnom životu ponašaju u skladu s preporukama. Detaljne upute dobit ćete od razrednika.

               Svi učenici su dobili besplatne udžbenike. Dodatne obrazovne materijale, likovne mape, radne bilježnice i kutije za tehničku kulturu osigurala je Općina Vladislavci. Zahvaljujemo načelniku, gospodinu Marjanu Tomasu i svim njegovim suradnicima koji su uvijek uz nas.

Kompleti udžbenika i radnih bilježnica za učenike su pripremljeni stoga učenici trebaju prvi dan ponijeti torbu radi njihova preuzimanja.

Prvi dan nastave je 6.rujna 2021. –

           - Učenici će imati tri školska sata s razrednicima.

            RASPORED PRIJEVOZA (kao prošle školske godine)

7.20 sati - učenici kod pruge, DOPSIN - učenici 5. – 8. razreda (1. grupa),

7.35 sati - DOPSIN - učenici 1. – 4. razreda (2. grupa)

7.45 sati – svi učenici iz Hrastina

Maksimalan broj učenika u autobusu je 30 te su formirane dvije grupe učenika putnika iz Dopsina.

Pod OPŠIRNIJE možete pogledati raspored vožnje uz napomenu da će svakako biti izmjena sve dok se raspored sati i raspored svih aktivnosti učenika ne ustali.

Također želim napomenuti da je dovoz učenika definiran, no odvoz učenika, s obzirom na broj sati u danu  pojedinih razreda te pravilo da je ograničen broj učenika u autobusu, će biti promjenjiv. Unaprijed Vas molimo za razumijevanje.

RASPORED ZVONJENJA

1.     sat          8:00 – 8:45

2.     sat           8:50 – 9:35

3.     sat           9:40 – 10:25

4.     sat           10:30 – 11:15

5.     sat           11:20 – 12:05

6.     sat           12:10 – 12:55

7.     sat           13:00 – 13:30

8.     sat          13: 35 – 14:05

1.RAZRED

Učenici 1. razreda prvi dan trebaju doći u školu s roditeljima u 9.00 sati. Zbog većeg broja učenika i roditelja doček će biti ispred škole, a u slučaju lošeg vremena u prostorima škole. 

Vama i našim dragim učenicima, a posebno učenicima 1. razreda želimo uspješnu novu školsku godinu

Ukoliko imate pitanja slobodno nam se obratite na te.031/391-016 ili

mail: ured@os-mlovraka-vladislavci.skole.hr

                                     S poštovanjem,

                                                           ravnateljica Marija Poje


[OPŠIRNIJE]Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022.
Marija Poje / datum: 30. 8. 2021. 18:10

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. 

Nastava započinje 6. rujna 2021. godine i odvijat će se sukladno epidemiološkim mjerama i posebnoj organizaciji nastave. Svi djelatnici, učenici i roditelji obvezni su pridržavati se epidemioloških mjera koje budu propisane na razini škole. Cilj ovih mjera i posebne organizacije nastave je spriječiti širenje bolesti COVID-19 i zaštititi sve dionike obrazovnog sustava od moguće zaraze. Ističemo važnost odgovornog ponašanja svih  učitelja i ostalih djelatnika škole, učenika i roditelja. Također molimo roditelje  da svojoj djeci ukažu na važnost odgovornog ponašanja i pridržavanja mjera u školi  i izvan škole.

Dodatne informacije o organizaciji i početku nastave, dočeku naših prvašića i svim ostalim aktivnostima vezanima uz nastavu objavit ćemo nakon 31. kolovoza kada  Ministarstvo znanosti i obrazovanja pošalje detaljne upute  o primjeni mjera  u školama.

DOKUMENT Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. pogledajte pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Nabava udžbenika za učenike osnovnih škola za šk. god. 2021./2022.
Marija Poje / datum: 16. 6. 2021. 09:59

Sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola, za školsku godinu 2021./22., osigurana su u Državnome proračunu.

Sredstva za nabavu dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutije za Tehničku kulturu, likovne mape, atlasi itd.) osigurat će Općina Vladislavci.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju