preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Vladislavci

Login

anketa
Koje godišnje doba najviše volite?

Himna škole

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Vrijeme
Zadruga

TV program

eTwinning
   
Zajednica škola u Europi

eTwinning je platforma za odgojno – obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare, itd), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem nje članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi. eTwinning se uspješno integrirao u Erasmus+, program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.

Naši uspjesi

Učenici 3.razreda sa svojom učiteljicom Martinom Cindrić i ove godine sudjeluju u različitim eTwinning projektima. Ovih dana stizala su im razna priznanja za prošlogodišnje projekte.

Za šest projekata dobili su Nacionalnu oznaku kvalitete koja se dodjeljuje učenicima i učiteljima koji su surađivali na odličnim eTwinning projektima te postigli određenu razinu kvalitete svojom aktivnošću.

 

            Učiteljici i učenicima zahvaljujemo na trudu i radu te čestitamo na ostvarenim rezultatima.

Zdravi obrok, 3. razred

Učenici 3. razreda s učiteljicom Marijetom Gal, dva su se dana u ožujku bavili zdravim obrokom koji je dio eTwinning projekta „I keep my health“. Iz hrvatskoga i prirode naučili su ponešto o vitaminima, gdje ih pronalaze i koji je njihov značaj za organizam. Napravili su i plakate o njima. Pri pravljenju zdravih obroka ponovili su  matematiku, dijelili banane na šestine, jabuke na četvrtine, u blender ubacili pet šestina banane, tri četvrtine jabuke i još puno toga. Iako mnogi ne vole med, ipak su ga kušali kroz naš zdravi obrok i zaključili da to i nije tako loše. Kako napraviti zdrave obroke, nismo baš odmah znali, ali uz recept je stvar postala puno lakša. Radili smo smoothie i zdravu kašu, upoznali lan, chia sjemenke i cimet, a kasnije, mijenjanjem voća dobili i nove okuse. Za kraj smo naše recepte i ocijenili.

Kako je sve to izgledalo te što smo naučili o vitaminima i mineralima, pogledajte u našem videu.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=jE4Ix4hKJxk&fbclid=IwAR3Oi_AWhBfwqgvcH80Q7WuagfVPD_JWpMIjQwYO7JcWtf13qiUzaVuw3fY&ab_channel=MarijetaGal

 

 

Zdravi obrok

Danas su učenici 2. razreda s učiteljicom Martinom Cindrić pripremali zdrave obroke. Isprobavali su razne kombinacije namirnica kako bi pronašli najukusniji recept. Krenuli su od jabuka, banana, meda, jogurta, zobenih pahuljica do šumskog voća, tamne čokolade, badema i mrkve. Svaka je kombinacija bila ukusna na svoj način, a odlučili su se napisati  i recept za njima najukusniji obrok.

Ova aktivnost je dio  eTwinning, međunarodnog projekta"I keep my health". Uz učenje o zdravom obroku posjetili su i zdravstvenu ustanovu u mjestu. Prošetali do liječnice koja im je, s medicinskom sestrom, objasnila važnost očuvanja zdravlja, poučila ih o cijepljenju, upoznala s osnovnim aparatima, a i razveselila mjerenjem tlaka. Zajedno su uživali u odrađenim aktivnostima.

Klikom na poveznicu pogledajte kako je to izgledalo: https://vimeo.com/529452332?bclid=IwAR0kUcCjJtecPt0H8wp3lXZ7JBKRuq8bx3xqym0z9OC93xtYfZmIWA8DdHA

Secret Santa
 

23. prosinca 2020. godine su učenici 2.razreda s učiteljicom Martinom Cindrić završili s eTwinning projektom Secret Santa. Tijekom prosinca izradili su kartice s tajnim brojevima, a okretanjem digitalnog kotača saznali su svoj broj. Izradili su digitalni plakat projekta te digitalne čestitke.

https://www.greetingsisland.com/ecard/pcorbzqjrfyf/en

https://www.greetingsisland.com/ecard/pcorbzqjrfyf/en

Djedica im je poslao video u kojem ih pozdravlja i najavljuje dolazak.

https://www.portablenorthpole.com/player.

Za kraj, ponovnim okretanjem digitalnog kotača otkrili su svoj broj i tko je njihov Djedica (Secret Santa).Uživali su u otvaranju darova i u projektu.

projekt "The beauty of reading"
Učenici 2. razreda s učiteljicom Martinom Cindrić su nastavili s aktivnostima povezanim s projektom "The beauty of reading.
Završili su svoj čitateljski izazov. Predstavili su svoje najdraže priče, izradili naslovnice knjiga, naučili kako izraditi straničnike.
U alatu Canva dizajnirali su vlastite straničnike koje su isprintali i dobili gotove proizvode za korištenje pri budućem čitanju knjiga.
Pogledajte uratke ovih malih dizajnera.
Ljepota čitanja

Čitajući časopise, 2. razred s učiteljicom Martinom Cindrić,  odlučio je stražiti kako nastaju. Istražujući rubrike, izradili su i vlastiti časopis u sklopu ovogodišnjih eTwinning projekata. Čitanje i izrada časopisa dio je projekta "Ljepota čitanja", a tema koju su istražili  dio projekta "Čuvajmo svoje zdravlje". Dogovorili su nove teme o kojima žele saznati više, a vezane su za zdravlje.

Izradili su i digitalni časopis. Više pogledajte pod linkom:

https://www.flipsnack.com/martinacindric/uvari-zdravlja-asopis-2-r.html?fbclid=IwAR2iNINhviKxafoGW9mlJ1ka5MIQqN-zFpdIYF0IopvkMFN3Z8-BfhoMPfY

 

 

„Escape room“

Iako su učenici 3. razreda sa svojom učiteljicom Marijetom Gal, zbog epidemije uzrokovane Covidom-19, morali prijeći na nastavu na daljinu, to ih nije spriječilo da zajedno obilježe Svjetski dan dijabetesa i nastave rad na eTwinning projektu „I keep my health“.

Učenici su se ovaj puta, u svojim domovima, okušali u igri „Escape room“ i kroz niz logičkih i zabavnih zadataka otkrili tajnu šifru te naučili kako izgleda život s dijabetesom tipa 1.

Hvala roditeljima na ustupljenim fotografijama, a vas ostale pozivamo da zaigrate ovu igru i osvježite svoje znanje.

https://view.genial.ly/5fb253851779890d192cdce1?fbclid=IwAR2Z9zAeH6Q06sOwXF-rmaUmnijdDtjz8Ymm3hWkjuWl1wxuu84ITRVwXP0

preskoči na navigaciju